Blog


Belgisch student creëert website rond drone wetgeving

Laatst aangepast op maandag, 10 augustus 2015 14:43
Geschreven door 

De Belgische student Aäron Trippers heeft voor zijn masterthesis informatica een website ontwikeld waar duidelijk per land en regio wordt uitgelegd wat wel en niet mag met een drone.

Het is voor zowel amateurs als professionals vaak onduidelijk wat nou precies wel en niet mag met een drone, dat de wet om de zoveel maanden weer lijkt te veranderen is hier een van de oorzaken van. Het kan hierdoor gebeuren dat drone piloten onwetend de wet overtreden en andere mensen in gevaar brengen. In 2014 is er een onderzoek gedaan waarbij 203 personen werd gevraagd hoe de wet en regelgeving rondom drones in hun land in elkaar zit, 70% van deze ondervraagden wist dit niet.

Aäron Trippers besloot daarom de website rulemadrone.org (op dit moment helaas offline) op te zetten  waar voor elk land wordt beschreven hoe een drone geopereerd zou moeten worden. De website is nog een work in progress maar heeft op de dag van lancering al vele bezoekers getrokken. Aäron zegt dat hij van rulemadrone.org de Wikipedia van de drone wetgeving wil maken: “De website zou dan gebruikt kunnen worden als instrument bij het opstellen of aanpassen van de betreffende wetgeving. Daarnaast willen we de gebruiksmogelijkheden uitbreiden. Te denken valt dan aan mobiele applicaties”.

Het is ook de bedoeling dat gebruikers gaan bijdragen aan de website door zelf content te leveren met betrekking tot wet en regelgeving. De items zullen eerst worden gecontroleerd door een redacteur bekeken en daarna gepubliceerd. Naast de input van gebruikers en de informatie over de wet zal de website ook lokale vliegomstandigheden online zetten zodat de piloot kan zien of de weersomstandigheden goed zijn om te vliegen.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.