Blog


Zwitserlands grootste post bedrijf experimenteert met drones

Laatst aangepast op maandag, 10 augustus 2015 14:43
Geschreven door 

Het grootste postbedrijf van Zwitserland experimenteert nu ook met het gebruik van drones om pakketjes te bezorgen.

Het is niet meer de vraag of pakketjes gaan worden bezorgd met drones maar wanneer, de web shop gigant Amazon uit de Verenigde Staten is al jaren bezig met het testen en experimenteren van drones om in te zetten bij het bezorgen van pakketjes. Het grootste struikel blok op het moment echter is de wet. Het is in de Verenigde Staten momenteel nog verboden om met commerciële doeleinden op bepaalde plekken en hoogtes te vliegen waardoor Amazon al haar testen in het buurland Canada doet waar de regels minder streng zijn.

Het grootste post bedrijf van Zwitserland, Swiss Post is nu ook begonnen met testen van drones om pakketjes te bezorgen. Tijdens een persconferentie op het vliegveld Bellechasse lieten zij zien hoe hun drone er uit gaat zien en wat deze allemaal kan, de drone kan zo ongeveer één kilo vervoeren en heeft een zeer modern design. “Onze drone is gemaakt van extreem lichte, maar weerbare, materialen. Hierdoor zijn we in staat om met een volle batterij en een volle lading van 1 kilogram zo’n 10 kilometer af te leggen”, zo zegt een woordvoerder van het Zwitserse postbedrijf.

Er zijn echter nog geen concrete plannen van Swiss Post om de drones in de nabije toekomst in te zetten, de testen zijn puur experimenteel en waarschijnlijk wordt er over 5 jaar pas wat serieuzer naar gekeken. “We verwachten dat het nog minimaal 5 jaar duurt voordat we drones echt kunnen gaan inzetten voor commerciële doeleinden,” aldus een woordvoerder. “Er zijn simpelweg nog teveel regelgevingen die ons beperken of onduidelijkheden rond het inzetten van drones.”

De Amerikaanse drone fabrikant Matternet werkt samen met Swiss Post om een drone bezorgdienst te verwezenlijken, zij zorgen vooral voor de software waardoor een drone zelfstandig ergen heen kan vliegen. De Amerikaanse fabrikant is ook al serieus bezig om medicijnen te laten bezorgen in Afrika met behulp van drones.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.